לרנקה – השער לקפריסין

העיר לרנקה נמצאת בחלק הדרום-מזרחי של קפריסין. בעיר נמצאים שדה התעופה הראשי של האי והנמל השני בגודלו במדינה.

לרנקה קפריסין
לרנקה קפריסין

ללרנקה יש יותר מ-25 ק"מ של חופים, היא נהנית ממזג אוויר נאה כמעט כל השנה, יש בסביבותיה ובה אתרים ארכאולוגיים מרתקים שמשלבים מזרח ומערב, מוזיאונים שמציגים מגוון של תרבויות, אותנטיות מקומית ייחודית והכי חשוב, היא נמצאת במרחק של שעה טיסה בלבד מישראל.

השכרת רכב בלרנקה

ההיסטוריה של לרנקה

לרנקה נחשבת לעיר הכי עתיקה בקפריסין והיא מאוכלסת ברציפות כבר 6000 שנה. ממצאים ארכאולוגיים מעידים על התיישבות אנושית בלרנקה כבר במאה ה-13 לפני הספירה.

בעבר העיר נקראה כתיון או כיתים (כנראה על שמו של כיתים – אחד מצאצאיו של נוח) ושימשה לא רק כמרכז התרבות הפיניקית, אלא כקולוניה החשובה ביותר של הפיניקים. השם לרנקה נובע מהמילה היוונית Larnax (ארון קבורה) הודות לארונות הקבורה הרבים שהתגלו בעתיקות כתיון.

ארון קבורה (Larnax) טיפוסי
ארון קבורה (Larnax) טיפוסי

כנראה הסיבה לכך היו רעידות האדמה התכופות שאירעו בעיר. למשל, בשנים 76, 77, 322 ו-342 לספירה. שתי הרעידות האחרונות הביאו לא רק לחורבנה של העיר, אלא גם לחורבנם של ערים נוספות באי כמו סלמיס ופאפוס.

airalo ad

החל מהאלף הראשון לפנה"ס לרנקה נכבשה ע"י המעצמות האזוריות הגדולות ביותר וביניהם: האשורים, היוונים, הפרסים, המצרים, הרומאים, הביזנטים, הפרנקים, הונציאנים, הטורקים והבריטים.

בתקופה הוונציאנית ללרנקה הייתה חשיבות הודות לכמויות המלח הגדולות שנמצאות בשטחה (מחצב ששימש אז לשימור מזון ולכן נחשב לחיוני) – מה שהביא להקפתם בחומות מאבן או מבוץ. במאה ה-16 חשיבותה של העיר עלתה עוד יותר כאשר לרנקה שימשה כחלופה לפמוגסטה שנכבשה ע"י רפובליקת גנואה.

בתקופתם של הטורקים והבריטים לרנקה שימשה כמרכז העסקי והמסחרי של קפריסין, אך בשנת 1918 היא איבדה את מעמדה זה לטובת ערים אחרות במדינה: בתחילה פמגוסטה ומאוחר יותר לימסול.

הן לנצרות והן לאיסלאם אתרים קדושים חשובים בלרנקה וביקור בהם נחשב חובה לכל המגיע לעיר, בעיקר כי הם מסמלים את הפלורליסטיות והרב-תרבותיות של המקום בעבר ובהווה. על חלקם הרחבנו במאמר על אתרים ארכיאולוגיים ופסלים מעניינים בלרנקה.

אתרי חובה בלרנקה

טירת ימי הביניים של לרנקה

טירה ביזנטית זו נבנתה כנראה בסוף המאה ה-12 לספירה ומטרתה הייתה כפולה: כדי להגן על החוף הדרומי של קפריסין בכלל ועל העיר לרנקה בפרט. הטירה ננטשה במאה ה-18 ובמהלך השנים הטירה שימשה כסוללת תותחים וכבית כלא. כיום הטירה הוסבה לאתר תרבותי: הקומה ה-2 הפכה למוזיאון והחצר הוסבה לתיאטרון שמארח הופעות פתוחות ויכול לאכלס 200 איש.

טיילת Finikoudes

מבנה קפריסאי בטיילת של לרנקה
מבנה קפריסאי בטיילת של לרנקה

טיילת זו כוללת שדרה של עצי דקל ומשתרעת מהכיכר המרכזי של העיר (כיכר אירופה) ועד הטירה. במרכז הטיילת פסל של קימון – מדינאי יווני שהיה הראשון ללחום למען עצמאות קפריסין. קימון נהרג בשנת 450 לפנה"ס כשהטיל מצור על לרנקה כדי לשחרר אותה מידי הפרסים – מה שהפך אותו לגיבור לאומי ומקומי.

אמת המים Kamares

אמת מים זו נבנתה במאה ה-18 על ידי המושל הטורקי של לרנקה, Bekir Pasha, כדי להוביל מים לעיר ממקור מים שנמצא במרחק של כ -10 ק"מ ממנה. בזמנו אמה זו הייתה לא רק אלמנט אספקת המים הדומיננטי בקפריסין, אלא גם אחד המונומנטים החשובים שנבנו באי בתקופה העותומאנית. האמה נבנתה בסגנון רומאי ושמה ניתן לה מ-75 הקשתות הייחודיות שלה. (משמעות המילה Kamares ביוונית היא "קשת"). האמה ננטשה בשנת 1939 עם המעבר של קפריסין לאספקת מים מודרנית.

אגמי המלח של לרנקה

אגמי המלח של לרנקה והמסגד הסמוך אליהם
אגמי המלח של לרנקה והמסגד הסמוך אליהם

למרות שלעיתים הם נקראים אגם המלח של לרנקה, מדובר בקבוצה של 4 אגמים (Aliki, Orphani, lake Soros ו-lake Spiro) שנמצאים דרומית ללרנקה סמוך לחוף הים.

שטחם הכולל של האגמים הוא 2.2 קמ"ר (השניים בגודלם בקפריסין אחרי אגם המלח של לימסול) ועומקם הממוצע מטר. אגם אליקי הוא הגדול מכולם (שטח של 1.58 קמ"ר) והוא מופרד משלושת האגמים האחרים (שמחוברים ביניהם) על ידי שדה התעופה של לרנקה.

לפי הנצרות האגמים נוצרו כתוצאה של קללה שהטיל לזרוס על המקום. לאחר שלא קיבל אוכל ושתייה מאישה מקומית הוא איחל לה ש"כרמייך יתייבשו ויהיו לעד לאגם מלח".

המדע כמובן סובר אחרת והוכח שהאגמים נוצרו מחלחול של מי מלח אל הקרקע המקומית החלולה, מה שגורם להם להתייבש בקיץ ולחשוף שכבת מלח (מוצר ששימש כמוצר ייצוא חשוב של האי כולו והעניק את שמו לאגמים) ובחורף (נובמבר- מרץ) להתמלא במים.

מים אלו מושכים אליהם 85 מינים של עופות מים ועשרות אלפי עגורים אפורים, שחפי אגמים, סיקסקים ופלמינגו – מה שהופך אותם לתחנה חשובה בנתיבים של עופות נודדים, אחד מאתרי הקרקע הלחה החשובים בקפריסין ולמקום שימור בעל משמעות בינלאומית.

למשל, המקום הוגדר כאתר שימור ע"פ אמנת ראמסאר המגינה על אתרי קרקע לחה, הוכלל ברשת האקולוגית של האיחוד האירופי והוגדר כ-IBA Important Bird Area באמנת ברצלונה.

מסגד Hala Sultan teke

מסגד זה שנמצא בצד המערבי של אגם המלח נבנה לכבוד דודתו של הנביא מוחמד, אבל יש כאלו שמאמינים שהוא מקום קברה של אמו של מוחמד, של סבתו או של אום חראם – המינקת של הנביא מוחמד.

הודות לכך, גורמים שונים כמו רשות העתיקות הקפריסאית מתייחסים למסגד כאחד המקומות הקדושים ביותר למוסלמים אחרי מכה, מדינה וירושלים.

כנסיית סנט לזרוס

זו כנסייה מהמאה התשיעית לספירה שנקראת על שם לזרוס – האדם שישו החזיר מהמתים ושברח לקפריסין. הוא הפך לבישוף הראשון של לרנקה ומקום קברו המקורי הפך לכנסייה.

הכנסייה הפכה תהפוכות עם השנים: בתקופת השלטון הפרנקי והוונציאני (המאות ה-13-16) היא הפכה לרומית-קתולית, בתחילת השלטון העותומאני בקפריסין (1571 לספירה), היא הפכה למסגד ומשנת 1589 היא חזרה להיות כנסייה בסגנון יווני-אורתודוקסי.

מלבד העובדה שהכנסייה כוללת סגנונות שונים בהתאם לכך (למשל פעמונים בסגנון לטיני מ-1857), סטואה מכוסה אבן של אריה (סמלו של שושלת לוסינגיאן ששלטה בקפריסין אז) בסגנון גותי מימי הביניים וכתובות בשפות שונות הייחודיות שלה טמונה באיקונוסטזיס. הוא נבנה בסגנון בארוק בשנים 1773-1782 וצופה בזהב.

שריפה שהתרחשה בכנסייה בשנת 1970 פגעה ברוב חלקיה, אך מעז יצא מתוק – האיקוניסטזיס שוחזר ונמצאו שרידים אנושיים בסרקופג מתחת למזבח. מאמינים שאלו שרידיו של לזרוס שנקבר במקום, למרות שממצאים היסטוריים מוכיחים שהם נבזזו (תחילה לקונסטנטינופול ואח"כ למרסיי שם אבדו) – כנראה שחלקם נשארו במקום.

מומלץ להגיע למקום בשבת לזרוס שמתרחשת 8 ימים לפני הפסחא. ביום זה נערכת תהלוכה בחוצות לרנקה שעל במה נישא האייקון של לזרוס.

הגנים העירוניים – Municipal Gardens

הגנים העירוניים נמצאים במשולש עירוני גדול בין הרחובות אפקסנטיו (Afxentiou), קיופיס (Kiouppis) ופייריידס (Pierides). באיזור הגדול הזה נמצאים התיאטרון העירוני, הספרייה העירונית, המוזיאון העירוני להיסטוריה של הטבע, מגרש משחקים לילדים וקפיטריה.

הכניסה למגרש המשחקים ולספרייה הם בחינם ואילו התיאטרון העירוני מארח מגוון מופעי תרבות על בסיס יומי בתשלום. הכניסה למוזיאון העירוני להיסטוריה של הטבע כרוך בתשלום סמלי ובו תמצאו מגוון בעלי חיים, חיים ימיים, ציפורים, קונכיות וחרקים.

"פסל החירות" ממוקם מול הספרייה, ויצירת האומנות "The Blare of Peace" מוצגת מול התיאטרון העירוני. מול הגנים הוקם בשנת 1920 פסל שיש של הפילוסוף זנון מקיתיון.

מלונות מומלצים בלרנקה

Booking.com

אטרקציות ופעילויות בלרנקה וסביבתה

רכיבה על אופניים בטיילת של לרנקה

דרך מעולה לטייל בלרנקה היא עם אופניים. יש לא מעט מקומות בהם ניתן לשכור אופניים לרכיבה בלרנקה. מסלול נחמד מומלץ הוא על הטיילת. רוכבים ממלון רדיסון בלו בצפון הטיילת ויורדים דרומה. עוברים ליד המבנה העתיק של תחנת המשטרה של לרנקה וממשיכים לאורך החוף עד שמגיעים אל מבצר לרנקה. שם אפשר לסיים את המסלול או להמשיך ולרכב בסמטאות העיר העתיקה ולעצור לנשנוש קל באחת מהטברנות שפזורות כאן למכביר. כאן יש עוד מסלולי טיול לאופניים בלרנקה.

כפרי רכס הטרודוס

רחוב באחד מכפרי הטרודוס
רחוב באחד מכפרי הטרודוס

אמנם הכפרים הללו לא ממש קרובים ללרנקה אבל אם יש לכם עוד יום יומיים בעיר ואתם מחפשים מעט לצאת החוצה – אל תפספסו את האיזור הזה. רכס הרי הטרודוס משופע בכפרים ציוריים הרריים שכוללים רחובות צרים בהם ניתן לצפות במסורות עתיקות, בעיקר בתחום מלאכות היד והאומנויות הזעירות. המפורסם בהם הוא הכפר לפקרה שידוע בעבודות התחרה שלו, אבל כדאי לבקר בכפרים מקסימים לא פחות כמו Kato Drys, Vavla ו-Odou.

כירוקיטיה – אתר ארכיאולוגי מהתקופה הנאוליתית

כירוקיטיה (נכתבת גם Choirocoitia או Khirokitia) נמצאת כ-30 ק"מ מלרנקה והיא אתר מורשת עולמי של אונסק"ו מסיבה אחת – המקום מהווה את אחד האתרים השמורים ביותר של יישוב פרהיסטורי ניאוליתי במזרח הים התיכון.

במקום נמצאו עדויות לקיומה של חברה קולקטיבית שכללה פונקציות קהילתיות מסודרות (למשל ביצורי הגנה). חמש דירות מגורים הוקמו במקום תוך שימוש באותן שיטות ובנייה וחומרים מהתקופה הניאולותית. הדירות כוללות חפצים ביתיים שנמצאו בדירות המקומיות ומסביבן נשתלו צמחים ועצים מקומיים, כך שהן מייצגות בצורה חיה את החיים במקום בעבר.

כנסיית Angeloktisti

כנסייה זו נמצאת בכפר קיטי (Kiti) רק 5 ק"מ מלרנקה. הכנסייה נחשבת לאחת הדוגמאות הטובות ביותר של אמנות ביזנטית.

הכנסייה היא מהמאה ה-11 , אך היא נבנתה ע"ב בזיליקה מהמאה ה-6 שממנה נותר פסיפס נדיר מהמאה ה-8. הפסיפס מתאר את מריה וישו התינוק בין המלאכים מיכאל וגבריאל שלהם נוצות מרהיבות של טווס, כך שלא פלא שרבים מחשיבים אותו כפסיפס הביזנטי המשובח בקפריסין. יש רק שני פסיפסים מהתקופה הזו בעולם. השני נמצא בסנטה קתרינה בסיני.

בנוסף, בכנסייה יש אייקון שמתאר את מריה, לזרוס והשליח לוקאס. לפי האגדה המקומית ה-3 היו חברים והגיעו לאי במהלך השנים הראשונות של הנצרות. עם זאת הכנסייה אינה רק דת, אמנות ופולקלור מקומי (האגדה מספרת שהיא נבנתה ע"י מלאכים) והיא מוקד משיכה תיירותי ונשקף ממנה נוף מרהיב.

הקפלה המלכותית של Agia Aikaterini – St. Catherine

קפלה זו שנבנתה בשנת 1421 ע"י המלך יאנוס נמצאת בכפר Pyrga, כ-30 ק"מ מלרנקה. הקפלה מעוטרת בציור קיר מעניין של המלך ואשתו Charlotte de Bourbon, בסמלים מלוכה קפריסאיים מימי הביניים ובגרפיטי של עולי רגל מהמאות ה-15 וה-16.

צלילה בספינה הטרופה אלכסנדרה

ספינה טבועה

אלכסנדרה היא ספינת דיג מצרית באורך 37 מטר ששקעה מול חופי לרנקה ב-2006. הספינה נמצאת בעומק של 32 מטר, ניתן להגיע אליה רק בסירה והצוללים נדרשים להסמכה מתקדמת  AOW ) – Advanced Open Water). יש כאם שלל בעלי חיים ימיים. דגי לוקוס וברמודה, צלופחים, צבי -ים, תמנונים ועוד.

מסלולים בטבע בלרנקה

מסלול רכיבת אופניים ניסו – Nisou Cycling Route

מסלול אופניים זה מתחיל בטירת לרנקה ומסתיים ב-Nisou. מדובר ב-61 ק"מ של דיווש מאתגר בדרכי עפר בין הגבעות של אזור Kakoradjia ששת הקילומטרים האחרונים נחשבים לקשים במיוחד כי הם כוללים עלייה תלולה של 220 מטר. לכן, מסלול זה מתאים לרוכבים ברמה בינונית ומעלה ומצריך אופני הרים טובות.

המעוניינים במסלול קשה יותר יכולים להתחיל במסלול זה ולדווש עד הכפר Mazotos – נקודת היציאה למסלול Mazotos-Vavatsinia-Kofinou שנמשך 80 ק"מ בדרכי עפר, כולל עליות ארוכות (אבל יחסית מתונות). גם כאן אל תתפשרו על אופני הרים מעולות.

שביל ההליכה החופי לרנקה – Voroklini

שביל זה נמשך לאורך מספר קילומטרים לאורך מפרץ לרנקה ומשלב אבן, מלט, עץ ומזח – מה שהקנה לו פרס אדריכלי בינלאומי. עם כל הכבוד לאדריכלות (ויש כבוד…) השביל ידוע בעיקר ברומנטיקה שלו מסיבה אחת – הוא נחשב למקום הכי טוב בעיר לצפייה בזריחה ובשקיעה

הליכה בשביל הטבע באגמי המלח

שביל הליכה באורך 4 ק"מ שהוא חלק ממסלול ההליכה האירופי E4. מסלול זה ניתן להתחיל ב-2 נקודות מוצא. באמת המים Kamares או במישור המלח שנמצא בשדרות Artemis. מסלול זה מתאים לכולם כי הוא שילוב של היסטוריה, טבע ורומנטיקה.

מבחינה היסטורית היה כאן מקדש לאלות ארטמיס ואפרודיטה (עותק של פסל של ארטמיס שהתגלה פה מוצג לראווה בשדרות ארטמיס). זו גם הזדמנות פז לצפות בציפורים נודדות ובצומח הייחודי של אגמי המלח ומבחינה רומנטית – השקיעות כאן ידועות ככאלה שיעצרו את הנשימה גם של הציניקנים ביותר.

חגיגות ופסטיבלים בלרנקה

Kataklysmos – פסטיבל המבול

פסטיבל זה נחגג ביוני כל שנה (50 יום לאחר חג הפסחא) והנושא המרכזי שלו הוא המים וסיפור המבול התנכ"י. הפסטיבל כולל סדרה של אירועי תרבות ודוכנים של מזון מקומי, בעיקר Lokma. הפסטיבל נמשך 3 שבועות והוא חגיגה לכל החושים.

תהלוכה בפסטיבל בטיילת של לרנקה
תהלוכה בפסטיבל בטיילת של לרנקה

פסטיבל הקיץ של לרנקה

פסטיבל זה נערך כל שנה בחודש יולי ומשלב מופעי מוזיקה, שירה, קולנוע, מחול ותיאטרון של אמנים מקומיים וזרים. רוב האירועים מתקיימים בטירת ימי הביניים או באמפיתאטרון העירוני.

פסטיבל לרנקה למוזיקה קלאסית

פסטיבל זה נערך כל שנה בחודש אפריל בתיאטרון העירוני וכולל הופעות של מיטב התזמורות מרחבי העולם.

פסטיבל החובבים של לרנקה

פסטיבל זה נערך כל שנה בחודש נובמבר בתיאטרון העירוני וכולל הופעות מחול, מוזיקה ותיאטרון של אומנים מקומיים.

מלונות מומלצים בלרנקה

תרבות

מוזיאון ימי הביניים בטירת לרנקה

המוזיאון מציג את ההיסטוריה של המקום בשלושה חללים עיקריים. החדר המערבי מאכלס עתיקות מהתקופה הנוצרית הקדומה והביזנטית, החדר המרכזי שמאכלס ציורי קיר ביזנטיים והחדר המזרחי בו נמצאים כלי חרס מימי הביניים וכלי נשק.

מוזיאון הפולקלור

חדר במוזיאון הפולקלור בלרנקה
מוזיאון הפולקלור בלרנקה

מוזיאון הפולקלור הוקם בשנת 2007 כמרכז לשימור, מחקר וקידום מסורת הפולקלור הקפריסאית. המוזיאון שוכן באחוזה שהוקמה בשנת 1901, כאשר במרתף ובקומה העליונה של הבניין מוצגות תערוכות, ואילו באמפיתיאטרון הקטן שבחצר נערכות הופעות ואירועים תרבותיים ואמנותיים במהלך הקיץ. התערוכות שמוצגות במקום.

  • במרתף – תצוגות של חיי משפחה קפריסאית מסורתית בחדרים שונים שמוקדשים לפעילויות שונות, למשל אריגה, חקלאות, גידול בעלי חיים, גידול תולעי משי בקיץ, בישול ועוד
  • בקומה העליונה – תצוגות של חיים קהילתיים ותרבותיים מקומיים. למשל, חדר אחד מוקדש לטקס החתונה המסורתי.
Booking.com

מוזיאון Kallinikeio

המוזיאון Kallinikeio מציג 3 אוספים שונים מתקופת הברונזה המאוחרת (1600-1050 לפנה"ס) ועד היום. האוסף הקתולי כולל אייקונים שצייר הנזיר Kallinikos Stavrovouniotis, אייקונים נוספים מהאוסף הפרטי שלו וכן אייקונים ופסיפסים שהוכנו ע"י נזירים נוספים. האוסף האתנוגרפי מציג את חיי היומיום של התושבים במהלך המאה ה-20 באמצעות צילומים, חפצים ואלמנטים נוספים.

פארק הגמלים

כ-20 דקות נסיעה מלרנקה נמצא פארק גדול מתאים מאוד לילדים בשם פארק הגמלים. מדובר בכעין פינת חי ענקית עם המון בעלי חיים אבל בדגש על גמלים. הילדים יכולים לרכב על גמלים שם, להאכיל אותם וללמוד על חייהם. בקיץ מופעלת במקום בריכה ובכל עונות השנה יש שם פארק משחקים לילדים בכל הגילאים.

אוכל ושתייה בלרנקה

כמו בשאר ערי החוף של קפריסין בלרנקה תמצאו עושר מטורף של דגים, פירות ים, ירקות ופירות טריים ואפשר לומר שבאוכל יהיה קשה לכם ליפול. המנות המקומיות בלרנקה נחלקות למתאבנים, מנות עיקריות ותוספות. המתאבנים הנפוצים הם גבינת חלומי, סלט תפוחי אדמה, סלט קולרבי וזיתים שחורים שבושלו בגריל חם.

המנות העיקריות לרוב כוללות דגים, פירות ים או בשר. למשל, נקניקיות מקומיות שנקראות כאן sheftalia, סופלקי שזה חתיכות קטנות של בשר הצלויות על שיפוד, קציצות בשר – Keftedes וגם Dolmades שהם ירקות שונים ממולאים בבשר ושורש טארו ברסק עגבניות).

התוספות לרוב כוללות מנות על בסיס חצילים או שעועית, למשל Fasolaki (כבש ושעועית ירוקה מבושלים ביין אדום) ו-Louvi me lahana (תבשיל שעועית שחורה ומנגולד).

קפה? פרפה קר ירענן אתכם בתום הארוחה, אספרסו או קפה שחור. רק אל תקראו לו כאן קפה טורקי כדי שהמארחים שלכם לא יעלבו

תחבורה בלרנקה

מבט מהקומה השנייה של אוטובוס התיירים hop on hop off בלרנקה
מבט מהקומה השנייה של אוטובוס התיירים hop on hop off בלרנקה

בקפריסין בכלל ובלרנקה בפרט אין רכבות ולכן השכרת רכב בלרנקה נחשבת אופציה מועדפת לתיירים, בעיקר בשל העובדה שמחירי ההשכרה נחשבים נמוכים יותר בעיר זו יחסית לערים אחרות באי.

אפשרות נוספת היא לעשות שימוש במוניות. נסיעה במונית אינה זולה בלרנקה אז קחו זאת בחשבון.

כמו כן, בלרנקה ובסביבתה פועלת רשת יעילה של אוטובוסים גם בסופי שבוע. עם זאת, לוחות הזמנים משתנים בהתאם לעונות השנה כך שמומלץ להתעדכן מראש באינטרנט.

אוטובוס התיירות Hop on Hop off – אוטובוס התיירים הזה מסתובב בלרנקה וסביבותיה ונחשב כדרך האולמטיבית להכיר את נקודות עניין החשובות בעיר.

איך מגיעים ללרנקה?

בטיסה

הדרך המהירה ביותר להגיע ללרנקה היא בטיסה שנמשכת פחות משעה מישראל. נמל התעופה של העיר הוא נמל התעופה העמוס ביותר במדינה – מה שהופך אותו לשדה התעופה העיקרי של האי. בקיץ מופעלות טיסות ללרנקה הן מנתב"ג והן מחיפה. טיסות זולות ללרנקה תמצאו כאן.

בשייט

אל לרנקה אפשר להגיע גם בשייט עם יאכטה מישראל. אם אתם עולים על מפרשית אז זמן השייט הוא כיום וחצי ואם אתם מפליגים על מנועית מהירה אז מדובר בכמה שעות של הפלגה.

מוזיאון לרנקה

מוזיאון לרנקה והארכיונים ההיסטוריים העירוניים, נמצאים בתחילת טיילת פוניקודס בכיכר אירופה. הם חלק ממרכז התרבות…

להמשך קריאה

שאלות ותשובות נפוצות על לרנקה

איזה אתרי תיירות מעניינים יש בלרנקה?

לרנקה נחשבת לאחת הערים המעניינות בקפריסין הודות לעובדה שהיא העיר הכי עתיקה באי. במהלך השנים לרנקה שימשה כמרכז העסקי והמסחרי של האי כולו – מה שבא לידי ביטוי גם בשפע האתרים התיירותיים שמשלבים ישן וחדש. למשל, טירת ימי הביניים שנבנתה ע"י הביזנטים, אמת המים Kamares שנבנתה ע"י העותומאנים, טיילת Finikoudes ועוד ועוד.

איפה כדאי לטייל באזור לרנקה?

המקומות המומלצים לטיול באזור לרנקה הם אגמי המלח שמשמשים עופות נודדים בחורף, כפרי רכס הטרודוס הציוריים שמשמרים מלאכות עתיקות ועוד ועוד.

מה כדאי לאכול בלרנקה?

בלרנקה כדאי לאכול ולנסות הכל. המטבח הים תיכוני שיש פה שופע דגים, פירות ים, ירקות טריים וחומרי גלם משובחים מהכפרים האותנטיים של קפריסין. הרחבנו על כך בפוסט והבאנו כמה מאכלי חובה שאסור לוותר עליהם.

איך אפשר להגיע ללרנקה?

מישראל בטיסה שאורכת קצת פחות משעה או בשייט ביאכטה או מנועית מאחת המרינות בישראל. בשדה התעופה ניתן להשכיר רכב (מומלץ) ולהתנייד ברחבי העיר וסביבותיה בעזרתו.