מכיוון שקפריסין היא אי, הדרכים בהן ניתן להגיע אליה מוגבלות במקצת. בעיקרון, אפשר להגיע לקפריסין בטיסה או בשייט עם ספינה או יאכטה.
הגעה לקפריסין בטיסה
אל קפריסין טסות חברות תעופה רבות שטסות מישראל ואירופה אל שדות התעופה בלרנקה, פאפוס וניקוסיה. בין החברות תמצאו את טוס אירווייז, איגאן, קובאלט איר, בלו איר, בריטיש איירווייז, איזי ג'ט,נורווגיאן וריינאייר.
כל הטיסות לצפון קפריסין נוחתות בנמל התעופה הבינלאומי ארקן שבצפון ניקוסיה. חברת התעופה טורקיש איירליינס היא חברת התעופה הלאומית הטורקית ויחד איתה טסות לקפריסין חברות טורקיות נוספות וביניהן גם פגסוס המוכרת.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בקפריסין. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- פרוטאראס: שייט לקייפ גרקו וללגונה הכחולה
- פאפוס: כניסה לפארק המים אפרודיטה
- פמגוסטה: ספארי ג'יפים חצי יום במערות הים
- מלימסול: סיור אוכל ויין בהרי טרודוס עם ארוחת צהריים
- מלרנקה: סיור בערים פמגוסטה וסלאמיס
- לימסול: סיור הכרות פרטי בעיר
- מפרוטאראס: יום שייט מפנק בקטמרן
- איה נאפה: סיור טעימות ואוכל בקפריסין
- פאפוס: חצי יום של שייט עם בר פתוח, ברביקיו ושנורקלינג
אגב, אין טיסות ישירות אל קפריסין ממדינות צפון או דרום אמריקה, אוסטרליה, דרום אפריקה ורוב מדינות אסיה. רוב הטיסות לשם ומשם הם דרך קונקשנים באירופה ויוון.
בעוד שקפריסין היא יעד לכל ימות השנה שיכול להתגאות במשיכת תיירים שאוהבים להירגע על החוף בבוקר ולגלוש בשלג אחר הצהריים, לפחות בחודשי החורף, שימו לב שלא כל החברות טסות לשם בעונה הזו.
עונת התיירות בקפריסין הם החודשים יוני עד סוף ספטמבר פלוס דצמבר (בו באים הרבה תיירים אירופאים לחגוג את חג המולד באי) והם גם היקרים ביותר. טיסות זולות ומבצעים ניתן למצוא במיוחד בחורף, בתחילת האביב ובסוף הסתיו.
שדות התעופה העיקריים באי הם נמל התעופה של לרנקה וזה של פאפוס. מאז 1974 הכריזה ממשלת קפריסין על שדה התעופה הבינלאומי בארקן כנמל כניסה בלתי חוקי לקפריסין ואין טיסות ישירות לצפון קפריסין אלא מטורקיה. עם זאת, תיירים יכולים לטוס לדרום קפריסין ולנסוע ברכב או במונית למעבר הגבול בניקוסיה ולנפוש בצפון האי. שימו לב שלעיתים אנשי מעבר הגבול הטורקיים מערימים קשיים על הנכנסים מדרום קפריסין אז התכוננו לכך היטב.
לוח טיסות לקפריסין
הגעה לקפריסין בשייט, קרוז או יאכטה
בקפריסין יש מספר גדל והולך של מרינות לטובת אנשי היאכטות. המרינה של לימסול היא הגדולה והחדשה ביותר, עם 650 מקומות עגינה ליאכטות. מרינה לרנקה ומרינת סנט רפאל הם נמלי כניסה רשמיים אחרים. אל צפון קפריסין מגיעים השטים דרך מרינת שער קרפז לרוב. שימו לב שבשנת 1974 הכריזה ממשלת קפריסין על נמלי פמגוסטה, קרבוסטאסי וקירניה, כולם בצפון האי, כנמלי כניסה בלתי חוקיים לקפריסין.
קרוזים אל קפריסין
ספינות שייט ים תיכוניות עוצרות בנמל לימסול. תנועת ספינות בין אירופה לקפריסין מתנהלת כאן גם מהנמל הזה. יש קוי שייט לקפריסין מאיי יוון כמו רודוס, כרתים ונמל פיראוס באתונה. השייט מפיראוס לוקח כ-48 שעות ומחירי הכרטיסים תלויים בעונה.
קפריסין היא יעד קבוע לקרוזים שעורכים מסלולי שייט במזרח הים התיכון. ספינות תענוגות עוגנות בנמל לימסול.
חברת Salamis Cruise Lines מציעה הפלגות קצרות של יומיים עד שמונה ימים שיוצאות מלימסול.
חברות נוספות מציעות הפלגות של יומיים לישראל וחזרה אבל גם מסלולים ארוכים יותר של בין שלושה לשמונה ימים כולל הפלגה סביב איי יוון.
מעבורות בקפריסין
בעבר היו מעבורות נוסעים בין קפריסין וישראל. אך עידן זה תם. נקווה שיחודש בקרוב.
חברת Akgünler Denizcilik מפעילה מעבורות בין טורקיה לקירניה בקפריסין הצפונית בתדירות של 3 פעמים בשבוע בין Taşucu לקירניה. נכון לשנת 2020 אין מעבורות המחברות בין קפריסין ליוון.
איך מגיעים לצפון קפריסין?
מעבר דרך היבשה מדרום קפריסין לצפונה (ולהפך) הוא אפשרי אבל מורכב עקב המתיחות השוררת בין המדינות. כאן תוכלו לקרוא פתרונות על כך בהרחבה.
שאלות ותשובות
הדרך הפשוטה ביותר היא לקחת את אחת מהטיסות הישירות לקפריסין. חובבי השייט יכולים גם להפליג אליה.
לקפריסין היוונית מגיעים באמצעות טיסה לא ישירה ממגוון של יעדים באירופה ובאמריקה הצפונית. כמו כן, ניתן להגיע לקפריסין בשיט בספינות קרוזים שיוצאות מיעדים שונים ביוון ובאירופה. לצפון קפריסין ניתן להגיע במגוון דרכים.
אל על וארקיע, טוס אירווייז, איגאן, איזי ג'ט וריינאייר. כרטיסים ניתן למצוא פה.
יש לעיתים מעבורות בין קפריסין וישראל אבל הקווים לא סדירים. כדאי לבדוק זאת מראש.