- איך מגיעים לצפון קפריסין (קפריסין הטורקית)?
- האם ניתן לעבור את הגבול מהחלק הדרומי של קפריסין (קפריסין היוונית) לחלק הצפוני (קפריסין הטורקית) עם מונית או עם רכב שכור?
- האם ניתן להגיע ישירות מטיסה מישראל לקפריסין הטורקית?
- איך עוברים בהצלחה את מעברי הגבול בקפריסין?
כל התשובות מיד בסקירה שלפניכם, אבל לפני הכל אזהרה וכמה מילים על קפריסין הטורקית.
אזהרה! איזור צפון קפריסין הנו שטח כבוש. קיימת החלטה של האו"ם שקוראת לטורקיה לסגת מצפון קפריסין אך טורקיה אינה נענית לה. ממשלת קפריסין אוסרת על תיירים ללון במלונות בשטח הכבוש ולכן אתם עשויים להיתקל בבעיות במעברי הגבולות.
ברוכים הבאים לקפריסין הטורקית
קפריסין הטורקית שנקראת גם צפון קפריסין (או בשמה המלא – הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין) היא השטח שנכבש ע"י טורקיה במהלך מלחמת האזרחים בקפריסין ב-1974. אף מדינה בעולם מלבד טורקיה לא מכירה בריבונות הטורקית על השטח, כך ששאר מדינות העולם רואים בקפריסין הטורקית שטח כבוש.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בקפריסין. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- פרוטאראס: שייט לקייפ גרקו וללגונה הכחולה
- פאפוס: כניסה לפארק המים אפרודיטה
- פמגוסטה: ספארי ג'יפים חצי יום במערות הים
- מלימסול: סיור אוכל ויין בהרי טרודוס עם ארוחת צהריים
- מלרנקה: סיור בערים פמגוסטה וסלאמיס
- לימסול: סיור הכרות פרטי בעיר
- מפרוטאראס: יום שייט מפנק בקטמרן
- איה נאפה: סיור טעימות ואוכל בקפריסין
- פאפוס: חצי יום של שייט עם בר פתוח, ברביקיו ושנורקלינג
המשמעות היא שנכון לזמן כתיבת שורות אלו אין טיסות ישירות בין ישראל לקפריסין הטורקית ויש צורך בחניית ביניים בטורקיה. לרוב הטיסה נעשית לשדה התעופה ארג'ן בצפון קפריסין באמצעות טורקיש אירליינס או פגסוס אירליינס (נחיתות ביניים ביעדים שונים בטורקיה).
אפשרויות נוספות להגיע ליעד הן שתיים:
מעברים יבשתיים
- מעבר באחד מ-3 מעברי הגבול בין דרום קפריסין לצפונה שפתוחים 24/7. למרות האמור, חשוב מאוד לוודא מראש את פעילותם של מעברי הגבול היבשתיים כי הדברים לעיתים משתנים:
- מעבר לרכבים בלבד בדקליה שנקרא ביוונית לימניטיס או פרמגוס (Pergamos)
- מעבר הולכי רגל ורכבים ב-Metehan (ביוונית הוא נקרא איוס דומטיוס) בניקוסיה
- מעבר להולכי רגל בלבד ברחוב לדרה בניקוסיה
חשוב לזכור שלכל אחד ממעברי הגבול יש 3 שמות (שם ביוונית, שם בטורקית ושם באנגלית) וצריך לבדוק היטב שמדובר באותו מקום כדי לא להתבלבל. במעברי הגבול אין צורך בהצגת ויזת כניסה לצפון קפריסין, אלא רק בהצגת דרכון בתוקף. שימו לב – הדרכון לא יוחתם במעבר הגבול.
במעברי הרכבים תידרשו לשלם תוספת לביטוח החובה של הרכב (כ-25 דולר). אם אתם מתכננים לחצות עם רכב שכור, אנא וודאו מראש עם חברת השכרת הרכב שפוליסת הביטוח שלכם מכסה גם את צפון קפריסין.
בנוסף, יש לזכור שבחלק הצפוני של קפריסין נוהגים בצד שמאל של הכביש (כמו אצלנו) ובחלק הדרומי בצד ימין (כמו באנגליה), כך שכדי להימנע מבירוקרטיות מיותרות מומלץ לחצות את הגבול ידנית ולשכור רכב (או לקחת מונית) בקפריסין הטורקית.
ניתן גם לעבור במעברי גבול יבשתיים לרכבים עם רכב מקומי (מונית, שירות הסעות וכו') מהחלק היווני שימשיך אתכם צפונה.
כמו כן לעיתים תתבקשו להראות הוכחה לכוונתם לחזור לחלק הדרומי והיווני של קפריסין, למשל בהצגת הזמנה של מלון.
מעברים ימיים
- שייט במעבורת מיעדים שונים (בעיקר אלניה ו- Taşucu) בטורקיה לקירניה בצפון קפריסין. שימו לב – המעבורת מאלניה פועלת רק בקיץ והמעבורת מ-Taşucu היא מעבורת הרכב היחידה.
מה צריך לדעת לפני הגעה לקפריסין הטורקית?
הממשלה בחלק הדרומי של קפריסין מזהירה מלינה בשטח הטורקי של האי, אפילו בבתי מלון שנמצאים בבעלות יוונית. לעיתים הזמנה של מלון בצפון קפריסין תהווה עילה למניעת המעבר שלכם לחלק הטורקי.
יש כמובן דרכים יצירתיות לעקוף את המגבלה הזו. למשל, להזמין מלון עם אפשרות לביטול ברגע האחרון בלי תשלום נוסף, מעבר של הגבול לחלק הטורקי וביטול הזמנת המלון.
בנוסף, הממשלה בחלק היווני של קפריסין לא מאשרת כניסה לשטחה מנקודות גבול לא חוקיות. מבחינתה, כניסה לחלק הדרומי של האי מצפון קפריסין היא עבירה על החוק (אלא אם כמובן בכוונתכם לחזור לחלק הדרומי) – מה שיגרור סנקציות כמו חותמת שחורה, מניעת כניסה בעתיד ועוד.