הכפר לפקרה: בית מקסים לאומנות קפריסאית בת מאות שנים – Lefkara

סמטאות הכפר לפקרה

הקסם של קפריסין טמון במידה רבה במגוון סוגי המקומות והאטרקציות הנמצאים בשטחה.
כך שכל מי שמתכנן טיול בן מספר ימים לקפריסין, יכול לשלב בין ביקור בערים תוססות לבין ביקור בכפרים ציוריים (כאשר, המרחקים בין הערים לכפרים עומדים לעיתים, על מספר דקות נסיעה בלבד) ואם בכפרים עסקינן, ההמלצה היא לא לוותר על ביקור בכפר הקסום לפקרה Lefkara (ואם להיות יותר מדויקים, אז בשלושת הכפרים המהווים חלק מהאזור).

3 כפרי לפקרה

לפקרה הוא למעשה אזור קטן אשר כולל 3 כפרים שונים. הגדול והיפה שביניהם נקרא פאנו לפקרה (Pano Lefkara), כפר קטן וסמוך לו נקרא קאטו לפקרה (Kato Lefkara) ולא רחוק משם יש עוד כפר קטנטן בשם לקאטו דרייס (Kato Drys). האיזור שוכן במחוז לרנקה. לפקרה ממוקם למעשה, למרגלות הרי הטרודוס, בכיוון דרום מזרח.

מדובר באיזור כפרי ציורי קסום במיוחד, כאשר הביקור בו משלב את האפשרות להתרשם מנופים מרהיבים, היסטוריה, מסורת, ארכיטקטורה, אמנות, מאכלים מקומיים ומפגש עם התושבים – אשר רבים מהם הינם אמנים אשר מוכרים לפרנסתם, מזכרות ייחודיות. תכף נרחיב על הכל.

ביקור בלפקרה מומלץ במיוחד למשפחות עם ילדים, אך כלל הנופשים בקפריסין, בכל הגילאים וההרכבים יכולים ליהנות מאוד מעצם הביקור בכפר ובכל האזור.

קצת רקע על לפקרה

את השם לפקרה קיבל הכפר מההרים הלבנים שמקיפים את האזור – הפירוש של לפקרה, הינו גיר – לבן.

airalo ad

הכפרים מיושבים מאות רבות של שנים. לאחר מלחמת העולם השנייה, אוכלוסיית הכפר מנתה 2500 תושבים וכיום, המספר עומד על כ-1000 תושבים, כאשר רבים מהצעירים בחרו ועדיין בוחרים לעבוד ולהתגורר בערים.

מכיוון שהלחות בלפקרה הינה יחסית נמוכה, מדובר ביעד אופטימאלי לביקור בעונת הקיץ ובעיקר בחודשים שבין מאי לאוקטובר.

לפקרה מוקפת הרים

אז מה מצפה לכם בלפקרה?

לפקרה מהווה ככפר אומנים ציורי וקסום, כאשר, חובבי האמנות עתידים למצוא את עצמם מתפעלים מעבודות צורפות מיוחדות ומיצירות תחרה מרשימות במיוחד – נשות הכפר יושבות בכניסה לבתיהן המיוחדים ועוסקות ברקמת תחרה עם סגנון מאוד יחודי, למעשה אלה מוצרי פשתן רקומים יפהפיים שנקראים פה לפקריטיקה (Lefkaritika) והיצור שלהם בכפר נמשך כבר מאות שנים ועובר מאם לביתה לאורך הדורות.

הכפר לפקרה הוא יחסית קטן בשטחו, כך שניתן להשאיר את הרכב בכניסה ופשוט לטייל ברגל, להתרשם מבתי האבן המיוחדים והצבעוניים ומהמבנים אשר נשמרו במשך שנים רבות, לשוטט ברחובות ובסמטאות הצרות ולגלות את הדוכנים, המסעדות ובתי הקפה וכמובן, לספוג כמה שיותר מהאווירה הייחודית – במהלך הסיור תזכו לפגוש את התושבים המקומיים, אשר נחשבים לנחמדים ולמסבירי פנים.

מי שמעוניין לשלב את הביקור בכפר עם טיול באזור, יגלה שיש מסביבו לא מעט אטרקציות שלא כדאי להחמיץ ובין היתר: הרי טרודוס המסתוריים, מנזרים מימי הביניים, שבילי הליכה עם נופים מדהימים ועוד – כך שאם אתם נמנים על חובבי הטבע והטיולים, מומלץ עבורכם לשקול את האפשרות של לינה באזור ולתכנן לעצמכם טיולים באותם האזורים.  

אם אתם לא מסתפקים רק בסיור בכפר, תשמחו לגלות שיש גם בכפר וגם בסביבתו מספר אטרקציות נוספות שמומלץ לבקר בהן.

אטרקציות, סיורים מודרכים ופעילויות בפאנו לפקרה:

אטרקציות, סיורים מודרכים ופעילויות בקאטו לפקרה:

צריח הכנסייה העתיקה בכפר לפקרה

אטרקציות ודברים לעשות בכפר

בין האטרקציות שלא כדאי להחמיץ: מוזיאון הפולקלור המקומי, כנסיית טיומוס סטוורס, מפעל זיתים ישן וקאפלת ארכנגלוס מיכאיל, המתהדרת בציורי קיר עתיקים, מרשימים במיוחד.

מלונות מומלצים בלפקרה

Booking.com

מה מומלץ לקנות בלפקרה?

ראשית כל, אם אתם חובבים עבודות רקמה, מדובר בסוג של גן עדן עבורכם וקחו בחשבון, שאתם עתידים למצוא המון יצירות רקמה מסורתיות ומיוחדות שיהיה לכם קשה לעמוד בפניהן.

תוכלו לקנות בכפר גם תכשיטי כסף קפריסאיים מסורתיים שמיוצרים בעבודת יד בטכניקה מיוחדת שנקראת Filigree, יצירות אמנות בעבודות יד, סלסלאות קש בעבודת יד, עוגיות וממתקים מקומיים, דבש וממרחים שונים.

בכפר ניתן למצוא גם חנות יינות אשר מציעה מגוון יינות מיוחדים וליקרים מקומיים – כך שמי שאוהב משקאות אלכוהוליים, מומלץ עבורו לבקר גם בחנות זו.

היכן לאכול?

מכיוון שמומלץ לשהות בכפר ובאזור לפחות יום אחד, מתישהו תתחילו להרגיש רעב. אז לשמחתכם, בכפר הציורי יש מספר מסעדות וטברנות מקומיות, אשר רובן מציעות מנות מסורתיות וקינוחים מיוחדים – מומלץ מאוד לנסות עוגת תפוחים או את הפירות המסוכרים, הקינוח פופולארי באזור.

בכפר תוכלו למצוא גם בתי קפה קסומים וברים המגישים גם משקאות אלכוהוליים וגם מיצים. אם חשקה נפשכם במסעדות בסגנונות אחרים תוכלו להתרחק טיפה לכיוון הים, שם תוכלו למצוא מסעדות וטברנות דגים.

בית ישן בפאנו לפקרה
בית ישן בפאנו לפקרה

לכמה זמן להגיע?

מומלץ לבלות בכפר ובסביבתו לפחות יום שלם – מהבוקר עד הערב. מי שמבקש ליהנות מהאווירה הכפרית הציורית לפרק זמן ארוך יותר, ישמח לגלות שיש במקום גם מספר מקומות לינה – מדובר בבתי אבן עתיקים, אשר טומנים בחובם חוויית אירוח מקומית וייחודית.

מרבית מקומות האירוח במקום, פועלים בקונספט של דירות באירוח עצמי – כאשר, המתארחים מקבלים דירה המאובזרת בקפידה בכפר ולמעשה, מקבלים אפשרות לחוות את המקום בצורה האוטנטית והחווייתית האפשרית.  

אין כל ספק שכל מי שמתכנן טיול בקפריסין ככלל ובלרנקה בפרט, מומלץ לו שלא יוותר על ביקור בלפקרה ולו רק בשביל לספוג את הקסם של כפר ציורי, אשר משמר מסורת ותרבות במשך מאות רבות של שנים – דבר שכבר הופך להיות יותר ויותר נדיר בעולמינו.

איך מגיעים אל לפקרה?

ללפקרה ניתן להגיע באחת מתוך 2 דרכים עיקריות – הראשונה, באמצעות רכב פרטי (שניתן להשכיר מבעוד מועד בלרנקה) והדרך השנייה היא במונית.

כאן חשוב להדגיש, שהכפר מרוחק בפחות מ-50 קילומטר מהערים הגדולות של קפריסין – לימסול, לרנקה וניקוסיה, כך שלא מדובר בנסיעה ארוכה או מורכבת מדי – למעשה, הכפר שוכן 10 קילומטר בלבד, מהכביש המהיר אשר מחבר בין לימסול לניקוסיה.

כ-20 דקות נסיעה מהכפר ממוקם חוף גברנר (Governor's Beach), כך שמי שרוצה לשלב את הביקור בכפר עם בילוי ורחצה בים, יכול גם לבחור באפשרות הזאת.

לפקר