פראפה הוא ללא ספק הקפה הפופולרי ביותר ברחבי קפריסין במיוחד בעונת הקיץ כאשר הגוף זקוק למשקה קר ומרענן. יש מי שקוראים לפרפה "המשקה הלאומי היווני" וזה די נכון שכן הוא מוגש כמעט בכל מקום גם ביוון. חברים שלוגמים יחד פראפה בסיאסטה הם לא מחזה נדיר בקיץ הקפריסאי.
קפה פראפה הוא ממש קל ומהיר להכנה בבית, אז ריכזנו עבורכם את המתכון האותנטי לקפה פראפה עם כל מה שצריך לדעת כדי לשלוט באומנות הכנת הפראפה המושלם כפי שהוא מוגש באופן מסורתי ברחבי קפריסין.
ההיסטוריה של הקפה הקפריסאי-יווני פרפה
הפרפה או יותר נכון הנסקפה פרפה (Nescafe frappe) הומצא בשנת 1957 בסלוניקי ביריד הסחר הבינלאומי, שם הציג Yannis Dritsas, נציג חברת נסטלה מוצר חדש לילדים. המוצר היה משקה שוקולד, אשר הופק באופן מיידי על ידי ערבוב אבקה עם חלב וניעור בשייקר. Dimitris Vakondios (עובד של דריצאס) חיפש דרך להכין קפה נמס חם בהפסקה שלו אבל לא הצליח למצוא מים חמים. אז הוא החליט לערבב בשייקר נסקפה עם מים קרים וקוביות קרח.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בקפריסין. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- פרוטאראס: שייט לקייפ גרקו וללגונה הכחולה
- פאפוס: כניסה לפארק המים אפרודיטה
- פמגוסטה: ספארי ג'יפים חצי יום במערות הים
- מלימסול: סיור אוכל ויין בהרי טרודוס עם ארוחת צהריים
- מלרנקה: סיור בערים פמגוסטה וסלאמיס
- לימסול: סיור הכרות פרטי בעיר
- מפרוטאראס: יום שייט מפנק בקטמרן
- איה נאפה: סיור טעימות ואוכל בקפריסין
- פאפוס: חצי יום של שייט עם בר פתוח, ברביקיו ושנורקלינג
מהו קפה פרפה (האייס קפה הקפריסאי)?
קפה פראפה הוא קפה קר המיוצר באמצעות אבקת נסקפה ומים, שעברו שקשוק והפכו למשקה מוקצף ומרענן. אפשר להוסיף קוביות קרח לאחר הקצפה בקפה וגם סוכר וחלב, לפי העדפה. ניתן לבקש מהבריסטה להכין את האייס קפה הזה במגוון סגנונות: "sketos – רגיל", "metrios – מתיקות בינונית", "glykos – מתוק", "me gala – עם חלב".
וריאציות של קפה פראפה לפי פרופורציות של מרכיבים
- Sketos – (רגיל, ללא סוכר, ללא חלב): אם אתם אוהבים את קפה הפראפה שלכם ללא סוכר וחלב, הוסיפו רק 1-2 כפיות קפה נמס, תלוי כמה חזק אתם רוצים את הקפה שלכם ומים קרים.
- Metrios – (מתיקות בינונית): 1-2 כפיות קפה נמס ו-1-2 כפיות סוכר (כמות שווה של קפה וסוכר).
- Glykos – (מתוק): 1-2 כפיות קפה נמס, תלוי כמה חזק חזק אתם רוצים את הקפה שלכם, 2-4 כפיות סוכר (כמות כפולה של סוכר לעומת הקפה).
- Me gala (עם חלב): 1 כף אבקת חלב (כמות החלב יכולה להשתנות בהתאם להעדפה).
מתכון פראפה – איך מכינים פראפה?
כדי להכין קפה פראפה יווני תזדקקו למיקסר פראפה ובנוסף לשייקר. שייקר קוקטיילים רגיל יהיה בסדר, אבל אפשר גם להשתמש במקציף חלב חשמלי או במכונת מילקשייק כדי להשיג קצף קרמי יותר.
הדרך הטובה ביותר להכין פראפה היא בכוס גבוהה, כפית ומיקסר מוט חשמלי קטן. לאחר מכן מוסיפים קפה נמס (נסקפה), סוכר וכוס מים קרים. טורפים את התערובת עד שנוצר קצף סמיך וקרמי. יוצקים את התערובת לכוס ההגשה. לאחר מכן מוסיפים 3 קוביות קרח וחלב אם תרצו, ממלאים את הכוס במים קרים ומגישים עם קשית שתייה.
זהו! הפרפה שלכם מוכן!
מתכון קפה Frappe (אייס קפה) – רכיבים וקישורים לרכישת הציוד
- זמן ההכנה: 3 דקות
- 2-3 כפיות קפה נמס (של נסקפה) לפי הטעם
- סוכר לפי הטעם
- חלב לפי הטעם
- 3 קוביות קרח
- כוס אחת של מים קרים (250 מ"ל)
- קשית שתיה
- מיקסר פראפה
מתכון לפרפה – הוראות ההכנה
- הכינו כוס גבוהה, כפית ומוט בלנדר חשמלי.
- לאחר מכן הוסיפו את הקפה הנמס, הסוכר וכ-2-3 כפות מים קרים. אתם רוצים להוסיף מים רק במידה שתכסה את הקפה ואז יש להוסיף עוד כף אחת.
- עם המיקסר החשמלי מערבבים את התערובת עד שנוצר קצף סמיך וקרמי.
- יוצקים את התערובת לכוס ההגשה.
- לאחר מכן מוסיפים 3 קוביות קרח ואת החלב.
- ממלאים את הכוס במים קרים ומגישים עם קשית שתייה.