מגדל אותלו בפמגוסטה שבצפון האי נבנה במקור כמצודה במטרה להגן על נמל פמגוסטה ושימש במקור כשער הכניסה הראשי לעיירה. כשהוונציאנים השתלטו על קפריסין הם חיזקו מאוד את הגנות העיר, ושילבו את המצודה בחומות העיר הראשיות.
הטירה נבנתה סביב חצר מלבנית שבכל אחת מפינותיה מגדל מרובע עם 2 קומות: הקומה התחתונה הכילה את המטבחים, המחסנים ואת מגורי המשרתים והקומה העליונה את חדרי האורחים והמגורים.
עד היום ניתן לראות את הקורות הגותיות באולם המרכזי ששימש כחדר אוכל ויתדות מעץ, יתדות ששימשו לתליית שטיחי קיר דקורטיביים.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בקפריסין. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- פרוטאראס: שייט לקייפ גרקו וללגונה הכחולה
- פאפוס: כניסה לפארק המים אפרודיטה
- פמגוסטה: ספארי ג'יפים חצי יום במערות הים
- מלימסול: סיור אוכל ויין בהרי טרודוס עם ארוחת צהריים
- מלרנקה: סיור בערים פמגוסטה וסלאמיס
- לימסול: סיור הכרות פרטי בעיר
- מפרוטאראס: יום שייט מפנק בקטמרן
- איה נאפה: סיור טעימות ואוכל בקפריסין
- פאפוס: חצי יום של שייט עם בר פתוח, ברביקיו ושנורקלינג
כאמור, עם כיבוש קפריסין ע"י הונציאנים, המצודה הפכה למעוז צבאי. הקומה הראשונה הוסרה ומפלס הבניין הותאם לקירות המקיפים אותה (מה שאפשר למצודה שלא להיראות ע"י הבאים מחוץ לעיר). קירותיה חוזקו והמצודה שולבה בחומות העיר. הוונציאנים גם החליפו את המגדלים המלבניים מימי הביניים במעוגלים (מה שאפשר הכנסת תותחים מודרניים) ואת שם המצודה ל-Giovanni San Michele, המהנדס האזרחי שהיה אחראי על שיפוצה.
ב-1566 המקום שימש כבית כלא וכנראה נחפרו מתחתיו מנהרות שנאטמו בזמן המצור העותומאני. מאמינים שבמנהרות אלו החביאו הוונציאנים את הונם, אבל עד היום לא מצאו הוכחות לקיומו של אוצר כלשהו במקום.
עד היום מתנוסס בכניסה לטירה סמל האריה המכונף של St. Mark (הפטרון של העיר וונציה) שנחקק בה ב-1492. מתחתיו נמצאת דלת הכניסה שנחשבת לאחת מדלתות העץ העתיקות בקפריסין.
מאמינים ששייקספיר קיבל השראה מטירה זו למחזהו "אותלו" שמתרחש בעיירת נמל בקפריסין. למזלכם הטירה נפתחה לציבור ב-2015, כך שאתם יכולים לבדוק אם זה נכון 🙂
בכל מקרה אתם צפויים ליהנות משילוב של ארכיטקטורה לוסינגיאנית וונציאנית, לצפות בנוף המרהיב שנשקף ממרומי המגדל ולצפות באירועים שונים שנערכים במקום.